100% plantaardige voeding - puur - biologisch - lokaal geproduceerd

Goed Voer – en hoe die naam ontstond

Goed Voer – en hoe die naam ontstond

Rare naam, Goed Voer? Even uitleggen dus…

Al heel wat jaren verzorg ik regelmatig maaltijden voor familie, bij diverse gelegenheden en in wisselende samenstellingen. Men is altijd erg blij als ik me opwerp om bij feestdagen en partijtjes het eten te verzorgen, of dat nou een taart, hapjes, soep of een hele maaltijd is. Ze weten inmiddels ook dat ik dan bij voorkeur nieuwe recepten uit probeer….(gelukkig is het nog nooit echt mislukt (pfoeh!)) 🙂

Mijn zwager Erik, een rasechte Hagenees (eigenlijk sinds ruim 10 jaar mijn ex-zwager maar we spraken toen af dat we niet aan -ex deden) is ook altijd blij met mijn maaltijden. De laatste keer dat ik voor hem kookte (nu zo ongeveer precies een jaar geleden), was op de camping in Park De Hoge Veluwe, waar hij zoveel mogelijk met zijn caravan (en hond en soms ook met vrouw) te vinden is. Vorig jaar bezocht ik hem samen met mijn zoon en partner, en natúúrlijk vond hij het super als ik op zijn campinggasstelletje zou koken, lekker voor de caravan onder de luiffel.

En dat deed ik. Inmiddels was ik veganist geworden, dus maakte ik een lekkere Indiase curry met groenten, kokosmelk, en rijst. Er werd van gesmuld. Zoals eigenlijk altijd was zijn compliment: “As, da’s weer goed voer!!”

Goed Voer dus 🙂

Toen ik dus onlangs plotsklaps mijn bedrijfje moest oprichten (zie bericht: Vliegende start- sla soep) en dus ook een naam moest hebben, dreef dit opeens naar boven….Ik appte hem om het te vertellen (hij bleek in Noorwegen op vakantie) en hij belde me direct op. Heel erg leuk vond hij het. Hij neemt om persoonlijke redenen een heel bijzondere plaats in in mijn leven, dus tja, voor mij extra belangrijk om deze uitspraak van hem nu zo te gebruiken.

Thanks zwagert! 😉 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *